Συναγερμός ξανά στην Γουχάν! Πρώτο κρούσμα μετά από ένα μήνα

Η Κίνα ανέβασε σήμερα Κυριακή το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου σε μια συνοικία της Γουχάν, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος, του πρώτου έπειτα από έναν και πλέον μήνα στην πόλη απ΄όπου προήλθε η επιδημία.

Αυτή η μεγάλη μητρόπολη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που είχε τεθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και για περισσότερο από δύο μήνες σε καραντίνα, πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα στον ιό, που μόλυνε σχεδόν 83.000 ανθρώπους και προκάλεσε 4.633 θύματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ενώ η Γουχάν δεν είχε καταγράψει καμία νέα μόλυνση από τις 3 Απριλίου, ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Γουχάν , ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Αυξήθηκε το επίπεδο του κινδύνου

Το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου στη συνοικία αυτή αυξήθηκε από «χαμηλό» σε «μέσο», διευκρίνισαν.

Η Γουχάν χαρακτηρίζεται περιοχή «χαμηλού» κινδύνου μετά την άρση της καραντίνας στις 8 Απριλίου και η δραστηριότητα στην πόλη έχει επανέλθει σταδιακά.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία την Τετάρτη, όλοι φορώντας μάσκα και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα — έπειτα από τέσσερις μήνες αναγκαστικών διακοπών εξαιτίας του ιού.

13 νέα κρούσματα στην Κίνα

Εκτός από το περιστατικό στην Γουχάν , η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 13 νέα κορύσματα στην επικράτειά της. Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαΐου που η χώρα ανακοινώνει διψήφια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πόλη Σουλάν τέθηκε σε καραντίνα.

Χθες η Κίνα παραδέχθηκε πως η πανδημία αποκάλυψε τα «κενά» στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν μέσω επικρίσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ