Συγκινήθηκε ο Κούγιας μιλώντας για την απόφαση δικαίωσης τηs Ελένης Τοπαλούδη

Ξέσπασε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση με τα ισόβια και τα επιπλέον 15 χρόνια στους δολοφόνους της φοιτήτριας.
 
Ο ποινικολόγος, μιλώντας στο Mega, για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του και μίλησε για την πορεία της δίκης ως τη δικαίωση της μνήμης της νεαρής κοπέλας.
 
«Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση. Αρχίσαμε τη δίκη 14 Γενάρη, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν είναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο.
 
Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής. Αυτή τη δίκη έπρεπε να την δει όλη η Ελλάδα. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η μνήμη της Τοπαλούδη και λυπάμαι που αυτά τα παιδιά θα περάσουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή. Η κοινωνία μας εξελίσσεται τραγικά. Ακούω για κάποιους που μιλούν για θανατικές ποινές, δεν υπάρχει τίποτα απεχθέστερο από τη φυλάκιση.
 
Ακούω κάποιους που λένε τι είναι 20 χρόνια; Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με ό,τι απεχθέστερο υπάρχει στις ελληνικές φυλακές».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ