Στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση άλση και πάρκα

Στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση και ψυχαγωγία, επανέρχονται τα πάρκα και τα άλση που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Αττικής έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Μεταξύ των χώρων που ανοίγουν, με σχετική απόφαση, περιλαμβάνονται, το Πεδίο του Άρεως, το «Αντώνης Τρίτσης», το Άλσος Φινόπουλου και το Αττικό Άλσος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας. Οι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων. «Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Στη σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Σημειώνεται ότι και ο Δήμος Αθηναίων έχει ανακοινώσει τους χώρους άθλησης και πρασίνου, που είναι υπό την ευθύνη του, και οι οποίοι θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά από σήμερα.

Συγκεκριμένα: Από τις 6 το πρωί σήμερα και για τις ώρες που ίσχυαν πάντοτε για κάθε σημείο θα είναι και πάλι ανοικτά όλα τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου όπως ο Εθνικός Κήπος, η Ακαδημία Πλάτωνος, η πρόσβαση στον Λυκαβηττό κ.α.

Επίσης, τηρώντας όλους τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου προπόνησης, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προχωράει, από μεθαύριο Τρίτη 5 Μαΐου, στην επαναλειτουργία για δωρεάν ατομικές προπονήσεις κατόπιν ραντεβού των εξής ανοικτών χώρων:

1. Αθλητικό Κέντρο Στίβου Γκράβας (θα επιτρέπεται η είσοδος σε έως 15 άτομα ανά ώρα), τηλ.: 210 2287506

2. Γήπεδα Τέννις

· στο Ρουφ, Πειραιώς & Εχελιδών, τηλ.: 210 3421260

· στην Ελληνορώσων, πλατεία Κρημνίτσης, τηλ.: 210 6711016

· στο Γουδή, Γ. Παπανδρέου και Κανελλοπούλου, τηλ.: 210 7771990

· στα Άνω Πατήσια, Μητσάκη & Πολυλά, τηλ.: 210 2025634

Τα Αθλητικό Κέντρο και τα γήπεδα τένις θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 ως 21:00 κατόπιν ραντεβού που θα έχει κλειστεί με τηλεφωνική επικοινωνία. Η διάρκεια της παραμονής κάθε αθλούμενου στο Αθλητικό Κέντρο Στίβου δεν θα ξεπερνά την μία ώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των χώρων αυτών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ