Ορατό ενδεχόμενο πρόωρης άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης σε ορισμένα νησιά

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις στα νησιά, ενδέχεται να επανεξεταστούν ώστε να επιτραπεί νωρίτερα η πρόσβαση σε ορισμένα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Αν τα στοιχεία είναι θετικά, τότε δεν υπάρχει ζήτημα να κρατάμε πίσω την οικονομία και την οικονομική δραστηριότητα ανοίγοντας πιο σύντομα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά θα πάμε βήμα – βήμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες.

Σχετικά με το αν θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση στα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά».

Τέλος ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν σκέψεις από την κυβέρνηση ούτε για εκλογές, αλλά ούτε και για ανασχηματισμό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ