Οπαδός της Μπαρτσελόνα σκότωνε άστεγους εν μέσω καραντίνας

Ένας οπαδός της Μπαρτσελόνα τη μέρα χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη τους απέναντι στον κορονοϊό και το βράδυ έβγαινε στους δρόμους της Βαρκελώνης εν μέσω καραντίνας και έσφαζε άστεγους!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βαρκελώνη, και όχι μόνο, η είδηση πως ένας Βραζιλιάνος μετανάστης, οπαδός της Μπαρτσελόνα σύμφωνα με το RT, δολοφόνησε εν μέσω καραντίνας τρεις -τουλάχιστον- άστεγους!

Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε και ένα βίντεο του «serial killer της Covid-19», όπως τον αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, του 35χρονου Thiago Lages, που εμφανίζεται, μέρα μεσημέρι, να χειροκροτεί γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη τους απέναντι στον κορωνοϊό.

Κανείς, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι τα βράδια, ο ίδιος τύπος, κυκλοφορούσε στους δρόμους της Βαρκελώνης και έσφαζε ανθρώπους με τρομακτική βιαιότητα.

Τα εγκλήματά του, ο τρόπος με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του, έχουν ξαφνιάσει ακόμη και τους συνηθισμένους σε τέτοια περιστατικά αστυνομικούς, με κάποιους εξ αυτών να συγκρίνουν τον Thiago με τον περιβόητο Τζακ τον Αντεροβγάλτη.

Η μεγάλη τους διαφορά, βέβαια, είναι πως ο Βραζιλιάνος συνελήφθη και μάλιστα, θεωρείται Νο.1 ύποπτος για ακόμη δύο δολοφονίες, σύνολο, δηλαδή, πέντε!

Η τοπική αστυνομία, δε, βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους στη Βραζιλία, αλλά και τις γειτονικές χώρες της Ισπανίας, για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι νεκροί από τα χέρια του 35χρονου.

Είναι σοκαριστικός ο τρόπος δράσης του: Με μια σιδερένια ράβδο ή ενίοτε σφυρί διέλυε τα κρανία των θυμάτων του, τα οποία στη συνέχεια τεμάχιζε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κουβαλούσε, μάλιστα, πάντα μαζί του και ένα κατσαβίδι.

Οι δολοφονίες φαίνεται πως ξεκίνησαν στις 19 Μαρτίου, με το πρώτο θύμα του Tιάνγκο Λάγκες να εντοπίζεται μόλις 200 μέτρα μακριά από τη διάσημη Σαγκράντα Φαμίλια του Γκαουντί. Ο Βραζιλιάνος, τελικά, έγινε «τσακωτός» από κάποιον περαστικό, ενώ σκότωνε έναν άστεγο στις 27 Απριλίου!

«Περπατούσα στον δρόμο, όταν συνάντησα ένα άτομο που ήταν πραγματικά τρομακτικό. Έτρεξα στο σπίτι, κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα πώς προσπάθησε να σκοτώσει έναν άστεγο άντρα, χτυπώντας τον με ένα είδος ραβδιού. Το θύμα (σ.σ. που πέθανε) δεν σταμάτησε να αιμορραγεί», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύντομα, λοιπόν, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του και περικύκλωσαν το τροχόσπιτο στο οποίο ζούσε. Ένας αστυνομικός, μάλιστα, ο οποίος κατέληξε να τον ακολουθεί πίσω στο τροχόσπιτο, τον είδε στο μετρό να ενεργεί αλλοπρόσαλλα, ενώ παρατήρησε μια σιδερένια ράβδο στο αριστερό του μανίκι και ένα κατσαβίδι κολλημένο στο δεξί του.

Λίγα, πάντως, είναι γνωστά για τον Βραζιλιάνο serial killer, πέρα από το ότι αγαπάει την Μπαρτσελόνα και κυκλοφορεί συνεχώς με ένα καπέλο των «μπλαουγκράνα» και γυαλιά ηλίου.

Ο ίδιος, ωστόσο, πρόλαβε -καθότι τον Ιανουάριο έφτασε παράνομα στην Ισπανία- και συνελήφθη ήδη για κλοπή στην πόλη Σαραγόσα, 250 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, αλλά στο ποινικό του μητρώο δεν αναφέρονται πράξεις βίας.

«Είναι ένα άτομο με μια ελαφρώς ακατάληπτη ομιλία, δεν αποκλείουμε το γεγονός να έχει ψυχικά προβλήματα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο, πολλά Μέσα, καταλανικά και μη, ασκούν έντονη κριτική στην αστυνομία για το γεγονός ότι, εν μέσω καραντίνας, ένας κατά συρροή δολοφόνος δρούσε ανενόχλητος για παραπάνω από έναν μήνα στους δρόμους της Βαρκελώνης.

Όσο για το κίνητρό του να σκοτώνει άστεγους; Ο αρθρογράφος Jason O’Toole, που υπογράφει το σχετικό κείμενο στο RT, έχει πτυχίο ψυχολογίας και το αντικείμενό του είναι οι κατά συρροή δολοφόνοι.

Όπως τονίζει, «γνώρισα αρκετούς ψυχρόαιμους δολοφόνους, συμπεριλαμβανομένου ενός διαβόητου, από τον οποίο πήρα συνέντευξη στη φυλακή Wormwood Scrubs, στο Λονδίνο, όταν εργαζόμουν για το βιβλίο μου Crime Ink -αλλά όλοι αυτοί οι ψυχοπαθείς φαίνονται πολύ ήσυχοι σε σύγκριση με αυτόν τον πραγματικά κακό χαρακτήρα.

Μπορεί να έχω πτυχίο στην ψυχολογία, αλλά σίγουρα δεν είναι απαραίτητο για να διαπιστώσεις ότι στοχεύει συγκεκριμένα τους άστεγους ως ”αντίποινα” που βρέθηκαν στον δρόμο».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ