Οι κανίβαλοι χαμογελούσαν την ώρα που το δικαστήριο ανακοίνωνε την ετυμηγορία

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Ουκρανίας μια ανατριχιαστική υπόθεση με πρωταγωνιστές δύο κανίβαλους – πατέρα και γιο – που χαμογελούσαν, όταν άκουσαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την άγρια δολοφονία και τον διαμελισμό ενός πρώην αστυνομικού.

Ο 42χρονος Μαξίμ Κοστιούκοφ κι ο ηλικίας 21 ετών γιος του, Γιαροσλάβ, έπιναν παρέα με τον 45χρονο Γιεβγκένι Ζένια Πετρόφ στο διαμέρισμά τους στην πόλη Σαλτίβκα κοντά στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όταν άρχισαν να λογοφέρνουν με αφορμή τις φονικές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ρωσόφιλων ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Οι λεπτομέρειες του άγριου φονικού που έγινε τον Οκτώβριο του 2018 προκάλεσαν φρίκη στο δικαστήριο. Ο Γιαροσλάβ έπιασε το θύμα από πίσω ενώ ο πατέρας του το μαχαίρωσε δύο φορές στο στήθος. Στη συνέχεια ο γιος έκοψε το κεφάλι του πρώην αστυνομικού, τεμάχια σάρκας και αφαίρεσε την καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι κι άλλα όργανα, τα μαγείρεψε και τα «σέρβιραν σε γεύμα», με προσκεκλημένο κι έναν άστεγο, ονόματι Γιούρα, όπως ομολόγησε.

Οι κανίβαλοι χαμογελούσαν την ώρα που το δικαστήριο ανακοίνωνε την ετυμηγορία

Αργότερα ο νεαρός κανίβαλος άλλαξε την κατάθεσή του, αρνούμενος ότι αυτός μαγείρεψε το θύμα κι υποστηρίζοντας ότι αρρώστησε μόλις έβαλε στο στόμα του την πρώτη «μπουκιά» κι ότι ο άστεγος φιλοξενούμενός τους είχε φάει τις περισσότερες σάρκες. Η εισαγγελία, ωστόσο, είπε ότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι πατέρας και γιος ήταν κανίβαλοι κι ότι έφαγαν το θύμα τους.

Οι δύο μανιακοί δολοφόνοι χαμογελούσαν την ώρα που η εισαγγελέας τόνιζε ότι «δεν υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα της Ουκρανίας έγκλημα όπως ο κανιβαλισμός και γι’ αυτό δεν μπορεί να περιληφθεί στο κατηγορητήριο. Τους απαγγείλαμε κατηγορίες για φόνο υπό ιδιαίτερα ειδεχθείς συνθήκες και … παράνομη οπλοκατοχή».

Το ακέφαλο πτώμα βρέθηκε σ’ ένα κελάρι κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων. «Το κοίταξα κι έδειχνε να μην έχει κεφάλι. Ξανακοίταξα και βεβαιώθηκα», δήλωσε σοκαρισμένη η ένοικος της πολυκατοικίας Αλεξάντρα Γκράμπεϊνικ, που ειδοποίησε την αστυνομία. Η πρώην σύζυγος του θύματος το αναγνώρισε από το κομμένο κεφάλι κι έκτοτε έχει χάσει τον ύπνο της, όπως λέει. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κανίβαλους σε 15ετή κάθειρξη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ