Οι ΗΠΑ μοιάζουν με καζάνι που βράζει. Κρίσιμη η βραδιά στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ μοιάζουν με καζάνι που βράζει και ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του Εθνους και του OPEN, μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική. Την ώρα που η κατάσταση στη Μινεσότα μυρίζει μπαρούτι, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, κάτι που αποδεικνύεται από τις κινήσεις και τις επαφές που είχε τις τελευταίες ώρες. 

Από την Πέμπτη ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας να του αναλύσουν τις επιλογές και τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στην Μινεσότα. Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ ζητάει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, ή να το θέσω διαφορετικά, ο πρόεδρος νομίζει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Γι αυτό και ζητάει την επέμβαση του στρατού. Συνήθως το κάνει για πόλεμο με ξένη χώρα, ή για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων. Η συγκεκριμένη είδηση είναι θλιβερή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Εθνους και του OPEN «κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπήρξαν δύο νεκροί, πολλοί τραυματισμοί, ενώ συνελήφθησαν και αρκετοί άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται σε παναμερικανικό επίπεδο και αυτή η έκρηξη οργής και ο θυμός, δεν είναι αποτέλεσμα της δολοφονίας στη Μινεάπολη. Η δολοφονία Floyd ήταν η αφορμή. Έχει αναπτυχθεί μίσος μεταξύ των πολιτών και αυτό προκαλείται από την πολιτική αντιπαράθεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρει τη βασική ευθύνη για όσα συμβαίνουν».

«Ο κόσμος “βράζει” ενώ η χώρα είναι μοιρασμένη στα δύο. Απέναντι σε όσους διαδηλώνουν στους δρόμους φαίνεται ότι βρίσκεται μία ακροδεξιά μάζα που είναι εξίσου δραστήρια. Από τις πληροφορίες που έδωσαν οι αρμόδιοι στη Μινεσότα φαίνεται ότι αυτές οι ομάδες εμφανίστηκαν ως υπέρμαχοι της “λευκής ανωτερότητας”. Ο κυβερνήτης της πολιτείας ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες από την Ουάσιγκτον που ανέφεραν ότι στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και μέλη του καρτέλ ναρκωτικών. Αυτές οι κατηγορίες είναι βαριές και πολλοί άνθρωποι ακούνε τους μεν και του δε και δεν πιστεύουν τίποτα. Όμως δεν είναι δυνατόν οι χιλιάδες άνθρωποι που διαμαρτύρονται να είναι όλοι αυτοί που περιγράφει ο κυβερνήτης» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η αποψινή νύχτα θα κρίνει πολλά. Εάν δεν ηρεμήσει η κατάσταση δεν αποκλείεται να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις. Στη Μινεάπολη θα γίνουν προσπάθειες να ελεγχθεί η κατάσταση με κάθε τρόπο» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ενώ λίγη ώρα αργότερα γινόταν γνωστό πως για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Εθνοφρουρά θα βγει στους δρόμους της πόλης.

«ΟΧΙ» της Μέρκελ, έξαλλος ο Τραμπ!

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αντιδράσεις και στην Ευρώπη για τη στάση του Τραμπ. Η Άγκελα Μέρκελ απέρριψε την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, για να λάβει μέρος στη σύνοδο των G7, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασσόπουλο η ανακοίνωση της καγκελαρίας αναφέρει πως «η καγκελάριος ευχαριστεί τον Ντόναλντ Τραμπ για την πρόσκληση. Λαμβάνοντας όμως τη συνολική κατάσταση που επικρατεί από την πανδημία του κορονοϊού δεν μπορεί να δεχθεί τη συμμετοχή της».

Ωστόσο απ’ ότι λέγεται στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ δεν θέλει να συνδεθεί αυτή τη στιγμή με τον Ντόναλντ Τραμπ, και ειδικότερα σε μία εποχή που οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον κορονοϊό, από τη φυλετική βία. Παράλληλα δεν επιθυμεί κάποια συνάντηση, καθώς ο κ. Τραμπ επιτίθεται στην ίδια, αλλά και στην Ε.Ε. Η κυρία Μέρκελ πιστεύει ότι εάν πάει στη συνάντηση ο Τραμπ μπορεί να εργαλειοποίησει την προεκλογική του εκστρατεία. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο κ. Τραμπ είναι εξοργισμένος με την απάντηση της Καγκελαρίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ