Ισπανία: 123 νεκροί από κορονοίό σε 24 ώρες – Οι λιγότεροι εδώ και επτά εβδομάδες

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων από την Covid-19 στην Ισπανία μειώθηκε σήμερα σε 123, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και επτά εβδομάδες, ανακοινώθηκε από το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία αυξήθηκε σήμερα σε 26.744, από 26.621 χθες, Κυριακή. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 227.436 από 224.390 χθες.

H Ισπανία εκπέμπει SOS για την κρίση στις αερομεταφορές

Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο.

“Υποστηρίζουμε πως πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή απάντηση”, δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV, προσθέτοντας πως οποιεσδήποτε απαντήσεις από μεμονωμένοες χώρες δεν πρέπει να στρεβλώσουν τον ανταγωνισμό.

“Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αερομεταφορείς δεν είναι της μιας εθνικότητας ή της άλλης, είναι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς”, τόνισε.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα “πεδίο ισότιμου ανταγωνισμού” για τις αεροπορικές εταιρείες και δεν πρέπει να επιτραπεί στις χώρες, που έχουν τις πιο βαθιές τσέπες, να δώσουν περισσότερη βοήθεια στις δικές τους αεροπορικές εταιρίες σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών άλλων χωρών, υπογράμμισε η Καλβίνο.

Μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η γερμανική Lufthansa, διαπραγματεύονται συμφωνίες αρωγής με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις. “Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα παραβιασθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού”, δήλωσε η Καλβίνο.

Η ισπανίδα υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της Ισπανίας υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τα κράτη μέλη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ