Ερρίκος Πετιλόν: Αν το καθυστερούσα, θα ακούγατε για την κηδεία μου

Ο Ερρίκος Πετιλόν μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα και αποκάλυψε ότι τους τελευταίους έξι μήνες νοσηλεύεται σε κέντρο απεξάρτησης στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα αφορά τόσο τον διπολισμό όσο και το πρόβλημα της εξάρτησης, καθώς είχα υποτροπιάσει, που λένε. Οπότε έπρεπε να κάνω κάτι δραστικό και να μπω σε ένα περιβάλλον προστατευμένο και να ησυχάσω, είπε αρχικά το πρώην μοντέλο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μάχες που έχει δώσει στο παρελθόν τόσο με τις εξαρτήσεις από ουσίες όσο με το πρόβλημα της διπολικής διαταραχής, με το οποίο διαγνώστηκε αργότερα. «Με έπιανε μανιοκατάθλιψη, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, έβγαινα και χαμογελούσα μηχανικά πια. Ενιωθα μια τεράστια μοναξιά, παρόλο που έχω κάποιους φίλους. Ένιωθα κάποια στιγμή πως η ζωή μου δεν έχει νόημα, ότι τα έχω ζήσει όλα και δεν έχω την άνεση που θα ήθελα, την άνεση που την είχα κιόλας μια φορά κι έναν καιρό. Το πιο πιθανό θα ήταν να ακούγατε για την κηδεία μου. Αν το καθυστερούσα, δηλαδή έναν μήνα παραπάνω, υπήρχε αυτός ο κίνδυνος, για να σου πω ακριβώς πώς είναι τα πράγματα. Εγώ το ένιωθα.

Τους τελευταίους μήνες, πριν έρθω στην Αρωγή, κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα “φτάνει, δεν αντέχω πια ούτε να σε βλέπω ούτε να ακούω το μυαλό σου, ξεκόλλα”. Τώρα πια, με χαϊδεύω και λίγο, μου λέω “μπράβο”, με αγαπάω λίγο παραπάνω, γιατί κι αυτό το είχα χάσει. Ελεγα στον εαυτό μου: “τι θες να κάνεις πια; Θέλεις να πεθάνεις ή θες να ζήσεις σαν άνθρωπος;” Και βέβαια διάλεξα το δεύτερο, γιατί η ζωή έχει και ομορφιά παρ’ όλες τις δυσκολίες της».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ