Εικόνες σοκ από λεωφορείο του ΟΑΣΑ: Πατείς με πατώ σε στα δρομολόγια προς Βουλιαγμένη

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις γραμμές που διέρχονται από το παραλιακό μέτωπο, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Βουλιαγμένης.

Ήδη από το Σάββατο πολλά οχήματα αναχωρούσαν ασφυκτικά γεμάτα, κατά παράβαση όλων των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό, με τους οδηγούς να αδυνατούν να ελέγξουν τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, κυρίως νέων σε ηλικία, που συνωστίζονταν για να χωρέσουν στα λεωφορεία.

Στις συγκεκριμένες γραμμές παρατηρείται κάθε χρόνο έντονος συνωστισμός, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν καλύπτεται από την πυκνότητα των δρομολογίων. Φέτος όμως, εκτός από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, παραμονεύει ο κίνδυνος του κορωνοϊού, για την εξάπλωση του οποίου συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν στα ΜΜΜ είναι εξαιρετικά ευνοϊκές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Κυριακή η εικόνα παρουσιάζεται ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς τα λεωφορεία αναχωρούν ανά πέντε λεπτά ενώ στην αφετηρία υπάρχει προσωπικό του ΟΑΣΑ.

Γεμάτες οι παραλίες – Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Σουνίου

Την Κυριακή, δεύτερη συνεχόμενη ημέρα του πρωτοφανούς, για την εποχή, κύματος ζέστης, χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν στις κοντινές ακτές της Αττικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τόπους στην Αθηνών Σουνίου καθώς και στους οικισμούς της Αρτέμιδας και του Πόρτο Ράφτη, και σε σημεία του οδικού δικτύου που οδηγεί προς αυτούς.

Μόνιμο πρόβλημα στην λεωφόρο Ποσειδώνος εντοπίζεται στο ύψος του Καλαμακίου, καθώς η μία από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας παραμένει κλειστή λόγω έργων κατασκευής πεζογέφυρας.

http://www.topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ