Δολοφόνησαν φύλακα καταστήματος επειδή είπε στην κόρη τους να φορέσει μάσκα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται μια μητέρα, ο σύζυγος και ο γιος τους καθώς φέρονται να σκότωσαν έναν φύλακα που αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο της κόρης της οικογένειας σε ένα κατάστημα, επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.

Ο Κάλβιν Μάνερλιν, 43 ετών, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την περασμένη Παρασκευή σε κατάστημα στο Φλιντ του Μίσιγκαν, μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας δέχτηκε επίθεση από τη 45χρονη Σάρμελ Τιγκ όταν της είπε ότι η κόρη της δεν μπορεί να μπει στο κατάστημα χωρίς την υποχρεωτική στην πολιτεία αυτή προστατευτική μάσκα.

Ο σύζυγός της, Λάρι Τιγκ, 44 ετών και ο γιος τους Ράμονι Μπίσοπ, 23 ετών, κατηγορούνται ότι αμέσως μετά πήγαν στο μαγαζί και επιτέθηκαν θανάσιμα στον Μάνερλιν.

Η μητέρα συνελήφθη, ωστόσο πατέρας και γιος κατάφεραν να διαφύγουν. Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και παράβαση των νόμων περί όπλων.

Ο Λάρι Τιγκ κατηγορείται, επίσης, για παράβαση της εντολής του κυβερνήτη της πολιτείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού.

H κόρη της οικογένειας δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πριν την φονική επίθεση η μητέρα επιτέθηκε φραστικά στον φρουρό πριν απομακρυνθεί από το σημείο με το αυτοκίνητό της για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο σημείο με τον άνδρα και τον γιο της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ο γιος της οικογένειας εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη.

Η μητέρα του θύματος, Μπερναντέτ, φέρεται να δήλωσε στο Associated Press: «Το μωρό μου έκανε απλώς τη δουλειά του».

Σύμφωνα με την σελίδα στο GoFundMe που δημιουργήθηκε για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας, ο 43χρονος φύλακας αφήνει πίσω του οχτώ παιδιά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ