Γιάννης Σμαραγδής: Ο Τσιόδρας θα μπορούσε να γίνει ταινία με τίτλο …

 Σε ταινία θεωρεί ότι θα μπορούσε να γυριστεί η ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στην εκπομπή Open Ελλάδα, ανέφερε ότι η ζωή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να γίνει ταινία.

«Εάν αύριο μεθαύριο ο ελληνικός κινηματογράφος ασχοληθεί με πρόσωπα που είναι θετικά πρότυπα, τότε ο καθηγητής θα γίνει ταινία. Ο τίτλος μπορεί να είναι ένας καλός άνθρωπος ή ένας καλός πατριώτης. Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς αυτός ο άνθρωπος απεκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Έγιναν θαύματα. Εάν έκανα ταινία τη ζωή του, τα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την προσωπικότητά του θα ήταν ενός καλού ανθρώπου και καλού πατριώτη», ανέφερε σχετικά, και πρόσθεσε:

«Οι σταθερές αξίες του σύμπαντος είναι το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις τα βάρη του κόσμου πάνω σου. Όταν υπηρετείς το κακό, προσπαθείς να χαλάσεις αυτό που φτιάχνει το κακό. Ο καθηγητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ό,τι σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Δεν τον απασχολεί ούτε τι θα πουν οι άλλοι κι αν θα στραφούν εναντίον του ούτε αν η ιστορία θα μιλήσει γι’ αυτόν. Γι΄αυτό είναι και σπουδαίος».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ