Αυτή είναι η 23χρονη στρατιωτικός που σκοτώθηκε στη συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο

Η 23χρονη Αμπιγκέιλ Κάουμπρόου, είναι το πρώτο θύμα της πτώσης του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Η στρατιωτικός Αμπιγκέιλ Κάουμπρόου ήταν ένα από τα έξι μέλη του πληρώματος, στο ελικόπτερο που κατέπεσε στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, το βράδυ της Τετάρτης. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας έχει ανασυρθεί, ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι πέντε.

Είμαι συντετριμμένος. Σήμερα έχασα την μεγαλύτερη κόρη μου, Αμπιγκέιλ Καουμπρόου στο ατύχημα που αφορούσε το ελικόπτερο Cyclone της φρεγάτας HMCS Fredericton. Δεν υπάρχουν λόγια. Με έκανες για πάντα περήφανο”, δήλωσε ο πατέρας της”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο πατέρας της 23χρονης.

Η όμορφη κόρη μου ήταν στο στρατιωτικό ατύχημα και πέθανε. Δεν θα μπορεί πλέον να παίζει γκάιντα σε όλους εκείνους που την αγαπούν”, έγραψε η μητέρα της, η Τάνια Καουμπρόου.

Η 23χρονη, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ένα βίντεο, όπου παίζει γκάιντα στη φρεγάτα Fredericton, στη Σούδα της Κρήτης, για να τιμήσει τα θύματα ενός μαζικού πυροβολισμού στις 18 και 19 Απριλίου στην Νέα Σκωτία.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα.

 

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ