Ακσόι: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο του Έλληνα υπουργού Άμυνας

Απάντηση δίνει ο εκπρόσωπος του Τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου  που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση» πτήσεων ρουτίνας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, ερωτηθείς για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τουρκικά μαχητικά.

Αναλυτικά ανέφερε: «Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθουν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών».

Χθες η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν το ελικόπτερο (ΝΗ-90) που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά. Ο υπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονται φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ. Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F16 στις 11:38 και στις 11:58 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 3.500 πόδια και στα 1.700 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και το Αγαθονήσι αντίστοιχα.

ελεύθερος τύπος

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ