Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή ο παιδεραστής

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, αναβλήθηκε για σήμερα καθώς ο Σειραγάκης ζήτησε την εξέταση ενός μάρτυρα.

Ο Νίκος Σειραγάκης παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υπό όρους αποφυλάκισή του ή αν θα ανακληθεί.

Αποφυλακίστηκε και συνελήφθη ξανά

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ,  ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο, είχε αποφυλακιστεί τέλη Απριλίου.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οργή στην Κρήτη

Η απόφαση αποφυλάκισης του παιδεραστή είχε προκαλέσει οργή στην Κρήτη.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης «Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ