Υπουργός Παιδείας: Σημαντικά μειωμένη η ύλη των Πανελλαδικών Πριν το Πάσχα η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την δήλωση που έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως “Η Εξεταστέα Ύλη των υποψηφίων για τα ΑΕΙ,  θα δημοσιοποιηθεί πριν το Πάσχα”.  Η υπουργός επίσης σημείωσε πως  θα υπάρξει σημαντική μείωση της Εξεταστέας Ύλης για την ανακούφιση των μαθητών και προέτρεψε τους υποψηφίους   να αξιοποιήσουν το χρόνο που έχουν μπροστά τους. Επίσης ανακοίνωσε οτι ζήτησε εισήγηση από των Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σχετικά με το ποσοστό μείωσης της Εξεταστέας Υλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανά μάθημα.

Από την πλευρά του το ΙΕΠ απάντησε με δύο σενάρια:

Πρώτον μείωση της Εξετάστέας Ύλης, με βάσει αυτή που διδάχθηκαν οι μαθητές μέχρι την ημερομηνία απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων

Δεύτερον μείωση της Εξεταστέας Ύλης εάν ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Σχετικά με την έναρξη διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Νίκη Κεραμέως είπε: “Ακούμε τους ειδικούς.Δεν θέλουμε να ανακοινώσουμε τώρα ημερομηνίες και να αναγκαστούμε στη συνέχεια να τις αλλάξουμε.. Άρα πρέπει να έχουμε τα δεδομένα από τους ειδικούς”.

Η γενική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου κατά μέσω όρο έχουν διδαχθεί το 75 με 85% της ύλης σε όλα τα μαθήματα. Πρόβλημα δημιουργούν κάποια τμήματα σχολείων σε ορισμένα μαθήματα, κυρίως στη Βιολογία, όπου, λόγω  καθυστέρησης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μαθητές διδάχθηκαν μικρότερο όγκο ύλης, σε σχέση με τη γενική εικόνα που παρουσιάζουν όλα τα Λύκεια της χώρας.

Γι αυτές τις περιπτώσεις , ενδεχομένως, να υπάρξει κάποιο μέτρο εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει οριζόντια σε μείωση της εξεταστέας ύλης κατά 15 με 25%.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο είχε ζητήσει από τα σχολεία   να γνωστοποιήσουν μέχρι Τρίτη 31 Μαρτίου,  την πορεία της ύλης που έχουν  διδαχθεί οι μαθητές της Γ Λυκείου, ανά μάθημα, έως την ημερομηνία έναρξης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ