Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Χριστός Ανέστη! Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος.

“Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.”

Η Ανάσταση είναι μήνυμα υπέρβασης, χαράς και συλλογικότητας. Είναι ελπίδα, όνειρο και όραμα μαζί.

Είναι λέξη διαχρονική, μεστή δυναμικής. Είναι μήνυμα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως χρώματος, λαλιάς και καταγωγής.

Είναι λέξη από τη δική μας την κουλτούρα, της ανοχής και της αντοχής, της σοφίας και της ποίησης, της τραγωδίας και του γέλιου, της χαράς.

Τόσα χρόνια Γολγοθάς μέσα στην κρίση για την χώρα αυτη και τους πολίτες της

Και πάνω που βλέπαμε το φως στο τούνελ και στο τέλος του Γολγοθά που ανεβαίνουμε, ήρθε αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα το κορονοϊού, της νέας δοκιμασίας, των νέων προκλήσεων.

Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώτικο. Μοναδικό. Αλλωστε µοναδικές είναι και οι µέρες που ζει η ανθρωπότητα. Κυριολεκτικά για τον χρόνο µιας ανθρώπινης ζωής. Αλλά και συγκριτικά µε τις πανδηµίες που έζησε µε άλλες συνθήκες ο πλανήτης µας. Η πανδηµία της γρίπης, της πανώλης ή της χολέρας έγιναν σε εποχές που υπήρχε ένας άλλος κόσµος, κατακερµατισµένος.

Χωρίς επικοινωνίες και µεταφορές, χωρίς εξελιγµένη τεχνολογία, χωρίς γνωστικές και επιστηµονικές δυνατότητες, µε υποπολλαπλάσιο πληθυσµό. Σήµερα ο πλανήτης είναι περισσότερο ενιαίος από ποτέ. Αρα και οι επιπτώσεις της πανδηµίας και οι αλληλεπιδράσεις είναι τεράστιες, ασύλληπτες για έναν αιώνα πριν, όταν για παράδειγµα αντιµετωπίστηκε η ισπανική γρίπη.

Ας ευχηθούμε σε όλους μας καλή ψυχική ανάσταση!

Ας αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας στην θλίψη και ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το προσωπικό μας και γιατί όχι και ένα “συλλογικό” θαύμα!
“Ας μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας” για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία».

“Η καθημερινότητά μας βιώνει συνεχώς την προσπάθεια του κακού να δηλητηριάζει τη ζωή μας και να πληγώνει την ελπίδα μας. Όμως Χριστός Ανέστη.”

Η Ελλάδα τα πάει καλά… Η Σουηδία, µε τον ίδιο πληθυσµό µε τη χώρα µας, έχει 13 φορές περισσότερους νεκρούς και το Βέλγιο µε παρόµοιο πληθυσµό έχει 46 φορές περισσότερα θύµατα της νόσου!

Ας πούµε λοιπόν ότι η Ελλάδα ξεκινά την… απελευθέρωση, την άρση της αποµόνωσης.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σκοτώσουν και την ελπίδα μας …

Η Ανάσταση δεν θα αργήσει να έρθει αρκεί να την πιστέψουμε!

Και το ρίσκο που πρέπει λελογισµένα να αναληφθεί, για να µην «είν’ η προσπάθειές µας, των συφοριασµένων· … / Κοµµάτι κατορθώνουµε· κοµµάτι / παίρνουµ’ επάνω µας· κι αρχίζουµε / νάχουµε θάρρος και καλές ελπίδες», που έγραψε και ο µεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής µας.

Χρόνια πολλά σε όλους και “Αληθώς Ανέστη” …

Τις καλύτερες ευχές μας από όλους εμάς στο madata.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ