Τσιόδρας: Γι αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία.Τα επιχειρήματα

Τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Ειδικών αποφάσισε να πει το Ναι στο άνοιγμα των σχολείων παρουσίασε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας.

Οπως διευκρίνισε, ποτέ δεν είπε ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες, και εξήγησε ότι σύμφωνα με τις έρευνες τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Αυτό εξήγησε προκύπτει από τις έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό και γι αυτό προηγούνται. Αλλωστε είπε αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, μόνο η Ισπανία και η Ιταλία δεν το κάνουν. Θεωρώ πρόσθεσε, ότι για πολλούς λόγους πρέπει να προηγηθούν τα παιδιά, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Και συνέχισε: Αν τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο την ασθένεια, αυτό δεν είναι σαφές Εχουμε δεδομένα από μελέτες ότι όντως συμμετέχουν λιγότερο στην διασπορά τη νόσου, αλλά έχουμε και άλλα δεδομένα σε διαφορετική κατεύθυνση. Οτι δηλαδή μετέχουν περισσότερο στη μετάδοση.

Αλλα όπως είπε οι περισσότερες μελέτες δεν έχουν αξιολογηθεί. Κάθε μελέτη έχει τα δεδομένα της και κάθε χώρα παρουσιάζει διαφορετικά δεδομένα. Και ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε το παράδειγμα μελέτης στη Γερμανία, που έγινε σε μόνο 16 μαθητές…

Αυτή η αβεβαιότητα δεν πρέπει, είπε, να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης και να λένε κάποιοι ότι το μέτρο αυξάνει τον κίνδυνο. Εμείς κάνουμε το άνοιγμα γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο, μπορεί να μεταδίδουν και λιγότερο την ασθένεια, αλλά αυτό θα το δούμε.

Και αφού έκανε την αντιπαραβολή με τη Μ. Βρετανία και τους πολλούς νεκρούς σε σχέση με την Ελλάδα με τους ελάχιστυς συγκριτικά νεκρούς, συνέχισε σημειώνοντας την σύσταση στα παιδιά που έχουν ευάλωτα μέλη στην οικογένειά τους, να αποφύγουν να πάνε σχολείο.

Πρέπει να κάνουμε το άνοιγμα με την μέγιστη επιφύλαξη. Γι αυτό είπε, υπάρχει η πρόβλεψη για τα παιδιά που έχουν ευάλωτα μέλη στην οικογένεια, να μην πάνε στο σχολείο με μια απλή αίτηση του μπαμπά τους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ