Τρίζουν τα θεμέλια του γάμου Δούκα – Μυρσίνης στις Άγριες Μέλισσες

Ο Τόλλιας αλλάζει στρατόπεδο στις Άγριες Μέλισσες – Νικηφόρος εναντίον Δούκα

 

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες με την επιστροφή της σειράς στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στον Δούκα τι είχε συμβεί στο παρελθόν ανάμεσα σε εκείνον και τη Μυρσίνη. Του λέει για τη σχέση που είχαν και τον λόγο για τον οποίο τελείωσε. Σοκαρισμένος, ο Δούκας συνειδητοποιεί ότι όλη του η ζωή ήταν ένα ψέμα και ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τα πάντα στο γάμο του. Πρώτα όμως ζητά από τη Μυρσίνη να του πει αν όλα όσα του ανέφερε ο αδελφός του είναι αλήθεια.

 

Εκείνη καταλαβαίνει πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει αμέσως να βρει έναν τρόπο να ξεγλιστρήσει. Στη συνέχεια ο Δούκας συνδέει τα κομμάτια του παζλ και καταλαβαίνει πως η σχέση της γυναίκας του με τον Κυπραίο ίσως δεν ήταν και τόσο αθώα όσο ισχυριζόταν εκείνη. Είναι τότε που ο Δούκας ζητάει από τη Μυρσίνη να του αποδείξει πως όλα αυτά τα χρόνια τού είνα πιστή.

 

Χρησιμοποιώντας τον Κωνσταντή και τον Μελέτη, ο Δούκας βάζει μπρος το σχέδιό του για να διαλύσει τον συνεταιρισμό. Οι δυο τους μαζεύουν τους πιο έμπιστους άντρες τους και εξαπολύουν επίθεση εναντίον των αγροτών προκειμένου να τους φοβίσουν και να τους οδηγήσουν σε διάλυση.

 

Επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Η τοπική εφημερίδα, υπό τις οδηγίες του Δούκα, παρουσιάζει τα γεγονότα ως παράνομη κίνηση των αγροτών. Δύο αγρότες προφυλακίζονται και το χωριό βρίσκεται σε αναβρασμό. Όταν η Βασούλα, η γυναίκα ενός έμπιστου του Δούκα, πηγαίνει στον Προύσαλη για να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά των αγροτών, ο Σεβαστός καταλαβαίνει ότι πρέπει να τη βγάλει από τη μέση.

 

Ο Τόλλιας αλλάζει στρατόπεδο

 

Πλησιάζουν οι εκλογές και στο Διαφάνι επικρατεί πυρετός προετοιμασίας τόσο στο στρατόπεδο του Τόλλια όσο και σε αυτό του αντιπάλου του, του Προκόπη. Ο νυν κοινοτάρχης έχει δείξει πως έχει στραφεί προς το μέρος των αγροτών. Έτσι, όταν ο Δούκας τον προσεγγίζει για να του προσφέρει στήριξη στις εκλογές, με ανταλλάγματα όμως, εκείνος δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί τα λεφτά του ισχυρού άντρα του χωριού. Αργότερα η προεκλογική ομιλία του Τόλλια στην πλατεία μετατρέπεται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Σεβαστού, κάτι που φυσικά φτάνει στα αφτιά του Δούκα.

 

Απέναντί του ο Νικηφόρος

 

Ο Νικηφόρος με τη βοήθεια της Ασημίνας επιλέγει να σταθεί στο πλευρό του Μιλτιάδη και να στηρίξει τον συνεταιρισμό των αγροτών. Έτσι, σχεδιάζει να σαμποτάρει το σχέδιο της βιομηχανικής ζώνης που ετοιμάζει ο πατέρας του. Μόλις ο Δούκας καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίζεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι και πίσω από την πλάτη του, εκρήγνυται, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Νικηφόρο ως παιδί του.

 

Και ο Κωνσταντής εναντίον του

 

Θέλοντας να κερδίσει την εύνοια του πατέρα του, ο Κωνσταντής θα του αποκαλύψει το σχέδιό του προκειμένου να παγιδέψει τον Κλεομένη. Θα του πει δηλαδή ότι προσέλαβε τον Δημητράκη ως δόλωμα για να ξεσκεπάσει την αλήθεια για τον γαμπρό του και να σώσει την τιμή της αδελφής του. Έξαλλος, ο Δούκας μιλά για μια ακόμα φορά υποτιμητικά στο παιδί του, λέγοντάς του πως είναι ανόητος αν πιστεύει ότι το χαζό σχέδιό του θα αποδώσει.

www.zappit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ