Σχολεία ανοικτά με μαθήματα σε βάρδιες και τουρίστες με πιστοποιητικό καλής υγείας

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το ιό, τόνισε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Σύψας.

Μάλιστα τόνισε πως θα υπάρξει μεγάλη καμπάνια με συμβουλές για το πως θα πρέπει να είναι η καθημερινότητα των πολιτών. Στην συνέχεια τόνισε πως αν δεν προσέξουμε θα χαθεί η καλή πορεία που έχουμε διανύσει έως τώρα ενώ έριξε «βόμβα» για το πως ενδεχομένως λειτουργήσουν τα σχολεία από δω και πέρα.

«Για όλα θα υπάρξουν κανόνες, πως θα λειτουργούν τα σχολεία, σε τι αποστάσεις θα ειναι οι μαθητές, ενδεχομένως λειτουργούν και σε βάρδιες. Για όλα θα υπάρξουν συστάσεις από την πολιτική ηγεσία, θα πρέπει να μάθουμε να υπάρχουμε και να ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός δεν θα φύγει απότομα και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζι του με ασφάλεια, γιατί αν δεν τηρηθούν οι συστάσεις θα ξαναέχουμε τα ίδια μέτρα» τόνισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Επιπλέον τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο περίεργο όλων των εποχών. Όπως ανέφερε ο κ. Σύψας, για τον τουρισμό και για τους τουρίστες που έρχονται από δοκιμαζόμενες από τον κορονοϊό χώρες πιθανότατα θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποίηση ότι είναι υγιείς. Τέλος, τόνισε πως αν χρειαστεί τεθούν και γεωγραφικά κριτήρια στο τουρισμό με σκοπό την προστασία μικρών νησιών.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ