Σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων: Πρώτα τα δημοτικά και η Γ λυκείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει με διάγγελμα τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων στις αρχές της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές» φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

Για τα σχολεία υπάρχει στο τραπέζι ένα ειδικό πλάνο το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτό, μπορούν να λειτουργήσουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, που έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών στο διάστημα μεταξύ 11 – 18 Μαίου με την πρώτη επιλογή την πιό σταθερή σήμερα.

Στο επόμενο δεκαήμερο μετά τα δημοτικά και φυσικά πάντα υπό την παρακολούθηση της επιδημιολογικής καμπύλης αναμένεται να συνεχίσουν τα γυμνάσια.

Για τα Λύκεια ενδέχεται να υπάρξει ειδικη μέριμνα και να επιστρέψει στα θρανία μόνο η Γ Λυκείου λόγω εξετάσεων, ίσως μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Επίσης στο τραπέζι είναι και η παράταση της σχολικής χρονιάς για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος όπως και το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα το φθινόπωρο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ