Σας αγαπώ – Χήρα 32χρονου που πέθανε από κορονοϊό βρήκε το αποχαιρετιστήριο γράμμα

Μια απίστευτη έκπληξη περίμενε μια γυναίκα όταν παρέλαβε τα πράγματα του άνδρα της που είχε πεθάνει από κορωνοϊό σε ηλικία μόλις 32 ετών: ένα συγκινητικό γράμμα στο οποίο εξέφραζε την αγάπη του για την οικογένειά του.

Οι ΗΠΑ πλήττονται πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τις 58.000. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Τζόναθαν Κοέλο που πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό μετά από ένα μήνα θεραπείας σε νοσοκομείο στο Ντανμπερί του Κονέκτικατ στις 22 Απριλίου. Η σύζυγός του, η 33χρονη Κάτι, είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα με τους γιατρούς, οι οποίοι της είχαν κάνει λόγο για επικείμενη ανάρρωση.

Ο Τζόναθαν Κοέλο πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 32 ετών

Όταν η Κάτι πήρε το τηλέφωνο του Τζόναθαν και τα υπόλοιπα υπάρχοντά του, δεν περίμενε να βρει κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως ο Τζόναθαν είχε γράψει ένα συγκινητικό γράμμα στην σύζυγό του και τα δύο τους μικρά παιδιά που το είχε σώσει στις σημειώσεις του τηλεφώνου του.

Τι έγραφε στο γράμμα του

Συγκεκριμένα, έγραψε: Σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά και ου προσφέρατε την καλύτερη ζωή που θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ. Είμαι τόσο τυχερός και τόσο περήφανος που είμαι ο σύζυγός σου και ο πατέρας του Μπρέιντι και της Πένι. Κάτι, είσαι ότι πιο όμορφο έχω γνωρίσει ποτέ. Είναι πραγματικά μοναδική… προσπάθησε να ζήσεις την ζωή σου με ευτυχία και το ίδιο πάθος που με έκαναν να σε ερωτευτώ. Το να σε βλέπω να είσαι η καλύτερη μαμά των παιδιών μας, είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που έχω βιώσει ποτέ. Πείτε στον Μπρέιντι πως είναι ο καλύτερός μου φίλος και είμαι περήφανος που είμαι πατέρας του και για όλα τα καταπληκτικά πράγμα που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει. Πείτε στην Πηνελόπη πως είναι μια πριγκίπισσα και πως μπορεί να έχει ότι θέλει στην ζωή της. Είμαι τόσο τυχερός. Μην σταματήσεις την ζωή σου και αν γνωρίσεις κάποιον, που να αγαπά εσένα και τα παιδιά, αυτό θα με έκανε ευτυχισμένο. Πάντα να είσαι ευτυχισμένη!».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από 8 χρόνια και είχαν προσπαθήσει πολύ προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά

Η Κάτι δήλωσε στο Buzzfeed πως έμεινε έκπληκτη όταν βρήκε το σημείωμα και πιστεύει πως ο σύζυγός της το έγραψε εβδομάδες πριν τον θάνατό του προτού μπει σε αναπνευστική υποστήριξη. «Παρόλο που πάλευε για την ζωή του τον τελευταίο μήνα, ξέρω πως ήθελε να βεβαιωθεί ότι τα παιδιά του κι εγώ, θα είμαστε εντάξει» είπε. «Ήξερε ότι έπρεπε να μου το πει γιατί δεν μπόρεσα να του μιλήσω εδώ και πολύ καιρό».

Τα δύο τους παιδιά – το ένα με εγκεφαλική παράλυση

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2013, μετά την γνωριμία τους ως φοιτητές στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, έγιναν φίλοι και στην συνέχεια, σύντροφοι, σύμφωνα με το Buzzfeed.. Έχουν δύο παιδιά, τον 2χρονο Μπρέιντι και την μόλις 10 μηνών Πηνελόπη.

Η Κάτι και ο Τζόναθαν πέρασαν δύο αποβολές και μία εξωσωματική γονιμοποίηση προτού τελικά αποκτήσουν τον Μπρέιντι, που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί τους είπαν ότι ο Μπρέιντι θα ζούσε μόνο για 6 εβδομάδες, αλλά το νεαρό αγόρι αψήφησε την πρόγνωση των γιατρών. Η Κάτι είχε αναλάβει την φροντίδα του Μπρέιντι και ο Τζόναθαν ήταν ο μοναδικός εργαζόμενος στην οικογένεια σε ένα κοντινό δικαστήριο.

Καθώς θεωρούνταν εργαζόμενος σε απαραίτητο τομέα, ο Τζόναθαν έπρεπε να πηγαίνει στην δουλειά προτού αρρωστήσει, αλλά η Κάτι είπε ότι ήταν εξαιρετικά προσεκτικός,λόγω του υψηλού κινδύνου του Μπρέιντι: «Ο σύζυγός μου φορούσε πάντα γάντια, μάσκα, έπλενε τα χέρια του. Ήταν τόσο προσεκτικός, γιατί φοβόταν τι θα συνέβαινε στον γιο μας εάν κολλούσε».

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει έναν γιο που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση

Ιστοσελίδα για την οικονομική υποστήριξη της οικογένειάς του

Για την υποστήριξη της οικογένειας έχει δημιουργηθεί μια σελίδα GoFundMe και έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, πάνω από 760.000 δολάρια. Η Κάτι δήλωσε πως νιώθει «τόσο ευγνώμων» που βρήκε το σημείωμα, αλλά και τόσο «λυπημένη» γνωρίζοντας πόσο φοβισμένος πρέπει να ήταν ο Τζόναθαν όταν έγραφε το σημείωμα. «Αυτή την στιγμή, νιώθω ότι ένα κομμάτι μου έχει πεθάνει» είπε. «Ήταν ο καλύτερός μου φίλος εδώ και 13 χρόνια, και το μόνο άτομο που καταλάβαινε πόσο δύσκολη ήταν η ζωή μας με ένα παιδί με ειδικές ανάγκες».

Όπως λέει, το πιο δύσκολο από όλα είναι τα παιδιά τους. «Τα παιδιά μου δεν θα θυμούνται τον πατέρα τους – και πρέπει να βεβαιωθώ πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Επομενως έχω αυτό το σημείωμα και θα τους λέω: ‘Ο μπαμπάς σας ήταν πολύ άρρωστος και πάλευε για την ζωή του, αλλά ήθελε να μάθετε πόσο σας αγαπούσε’. Αγαπούσε τόσο πολύ τα παιδιά του και ξέρω πως δεν ήθελε να πεθάνει. Δεν είναι δίκαιο όλο αυτό». 

 

e-daily

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ