Πρόταση περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας: 2 φορές την εβδομάδα η έξοδος σε Κοζάνη και Καστοριά

Προτείνει οι πολίτες να κυκλοφορούν για να κάνουν τα ψώνια τους με αλφαβητική σειρά

Το αίτημα για κυκλοφορία των πολιτών μόνο δύο φορές την εβδομάδα και με αλφαβητική σειρά στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους από τα σούπερ μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τηλεφωνικών παραγγελιών, επαναφερεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με έγγραφό που απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Και στις δύο περιοχές σημειώθηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και αρκετοί θάνατοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα την κυκλοφορία των πολιτών με αλφαβητική σειρά και μόνο δύο φορές την εβδομάδα είχαν ζητήσει ο αντιπεριφερειάρχης και οι τρεις δήμαρχοι του νομού Καστοριάς.

Ο κ. Κασαπίδης ζητάει το μέτρο να εφαρμοστεί αρχικά για 14 μέρες και αμέσως μετά να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για άρση ή επέκτασή του. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας προτείνει:
powered by Rubicon Project

    – Λειτουργία υπηρεσιών κατ΄ οίκον διανομής παραγγελιών από τις υπεραγορές τροφίμων.
    – Μέγιστο αριθμό αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών (καροτσάκια τροφίμων) εντός των καταστημάτων τροφίμων ίσο με τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών ανά ωφέλιμα τετραγωνικά (1 άτομο ανά 20m²).
    – Μονοδρόμηση των διαδρόμων της πορείας κυκλοφορίας των πελατών εντός των καταστημάτων, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής ή άσκοπης κυκλοφορίας εντός των διαδρόμων.
    – Αυστηρή τήρηση 2 μέτρων μεταξύ δύο πελατών στο διάδρομο.
    – Σχολαστική τήρηση απολύμανσης των χειροαβών των αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών με ευθύνη του καταστήματος και αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ