Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Πώς θα κάθονται οι μαθητές. Τι ανέφερε η υπουργός Παιδείας

«Επιδίωξή μας είναι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων να πραγματοποιηθεί όσο γίνεται πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου» δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν όμως δεν μπορεί ακόμη να δώσει σαφή απάντηση αφού όπως είπε στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 “αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Έχουμε για παράδειγμα προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη στις σχολικές εξετάσεις, να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους”.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία, μέχρι να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, κρίνοντας ότι Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο στραβοπάτημα. Ερωτηθείσα για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας να δοθούν laptop ή tablet σε μαθητές που δεν διαθέτουν. επεσήμανε ότι «κινούμαστε σε δύο άξονες. «Αφενός μέσω έκτακτων κονδυλίων ΕΣΠΑ που έχουμε ζητήσει και για την ενίσχυση εξοπλισμού σχολικών μονάδων και αφετέρου μέσα από δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες σε εξοπλισμό που είναι ήδη καθ’ οδόν σε σχολικές μονάδες και με ευθύνη διευθυντών θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές που δεν διαθέτουν».

Σχολιάστε το άρθρο:


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ