Νέα αναστάτωση με έγκυο από τη δομή της Ριτσώνας

Μία ακόμη γυναίκα από τον καταυλισμό της Ριτσώνας η οποία μάλιστα είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά ούτε το Νοσοκομείο ούτε το ΕΚΑΒ!

Η γυναίκα,σύμφωνα με το lamiareport.gr, είχε διαγνωσθεί θετική στον SARS-COV-2 κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ το περασμένο διάστημα, η όποια ενημέρωση όμως στους άμεσα ενδιαφερόμενους έγινε μόλις το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας!

Το θετικό είναι ότι για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κορωνοϊού, όπως κάνουν σε όλα τα περιστατικά που εισάγονται από τη Ριτσώνα. Αυτό όμως δε μειώνει την αγωνία όλων για τη συνεχή επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί, ενώ κανείς δε θέλει να σκέπτεται το ενδεχόμενο να τεθεί σε καραντίνα ένα τόσο μεγάλο Νοσοκομείο από παραλείψεις των άμεσα υπεύθυνων για τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή.

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας πρέπει να σημειώσουμε ότι ξαναέγινε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος το απόγευμα της ίδια μέρας (13/4) ήρθε από το Παστέρ αρνητικός, εξέλιξη εντέλει αναμενόμενη καθώς η αλλοδαπή είχε προεξεταστεί και είχε βρεθεί θετική στις 28 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα covid-19, ενώ πλέον συνεχίζει τη νοσηλεία της σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας.

Πρέπει τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία στο καμπ της Ριτσώνας διαμένουν σχεδόν 400 έγκυες, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας που έχει δεχτεί το απρόσμενα μεγάλο βάρος, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 200 παιδιά! Μόνο το τελευταίο διάστημα και με το μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό σε εξέλιξη, έχουν γεννήσει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας 11 γυναίκες!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ