Μιχάλης Ιγνατίου: Στoν κόσμο του ο Τραμπ ενώ υπάρχουν χιλιάδες νεκροί

«Ο Τραμπ στον κόσμο του! Χιλιάδες κρούσματα και νεκροί και αυτός θέλει να επιστρέψει η Αμερική στους κανονικούς της ρυθμούς» είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Open Tv

Επιμένει ο Αμερικανός πρόεδρος στη θέση ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επανέλθουν σε ρυθμό κανονικότητας από τον Μάιο, λόγω κορονοϊού. Εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα στον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί, συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου ημερομηνία – στόχο για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε παναμερικανικό επίπεδο, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

Ο Χαν επεσήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμήσει αν ο χρονικός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί. «Θα δούμε φως στο τέλος του τούνελ» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του ABC «This Week». Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το αν τελικά θα είναι ασφαλές, να αποφασιστεί η χαλάρωση των περιορισμών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες 1.920 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv, μία ελαφρά κάμψη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Παν/μιου John Hopkins. Στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου είχαν καταγραφεί 2.108 θάνατοι στις ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πλέον 20.646 και αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με το ίδιο πανεπιστήμιο.

Το αρνητικό αυτό ορόσημο, σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, «καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ