Μιχάλης Ιγνατίου: Η σφοδρή επίθεση Τραμπ εναντίον της Κίνας και η θεωρία συνωμοσίας

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να «σπάνε» αρνητικά ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins o αριθμός των θανάτων λόγω κορονοϊού έφτασε τους 30.000. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η Αμερική έφτασε στην κορύφωση των μολύνσεων, κάτι το οποίο δεν φαίνεται από τα αριθμητικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου για το Open, oι δηλώσεις αυτές του Τραμπ λέγονται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου του για επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι την 1η Μαΐου. Ως απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ η δήμαρχος της Ουάσιγκτον και οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 15 Μαΐου και να φοράνε συνέχεια όλοι μάσκες.

Το θέμα της ημέρας στις ΗΠΑ είναι αν ο κορονοϊός προήλθε από ένα εργαστήριο στην πόλη Γουχάν της Κίνας, όπως υπονοούν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ή αν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξακριβώσουν τι συνέβη, σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις των μέσων ενημέρωσης όπως του FOX, το οποίο δεν υποστηρίζει ότι κατασκευάστηκε ο ιός για να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο. Τα φιλικά προς τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν πραγματοποιήθηκαν πειράματα με ιούς και ειδικά πειράματα με νυχτερίδες. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν χαλαρά και κάποιος μολύνθηκε, πήγε στην κοντινή αγορά τροφίμων και από εκεί ξεκίνησε η διασπορά του ιού στη Γουχάν και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, αποδεικνύεται, υποτίθεται, ότι έγιναν πειράματα για τον συγκεκριμένο ιό στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Αυτή ως θεωρία, εξυπηρετεί πάντως τον πρόεδρο Τραμπ, εν όψει των προεδρικών εκλογών, στην προσπάθειά του να δείξει ότι δεν έχει ευθύνες και η Κίνα και τα λάθη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βολεύουν το αφήγημά του πάρα πολύ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ