Με τι προσωπικό θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις που έχουν τους υπαλλήλους σε αναστολή

Την ερχόμενη Δευτέρα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ακολούθως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης θα πραγματοποιηθεί η σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς.

Στις 4 Μαΐου θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και χαμηλής όχλησης όπως είναι τα βιβλιοπωλεία, τα χαρτοπωλεία, τα καταστήματα οπτικών και αθλητικού εξοπλισμού και τα μαγαζιά που πουλάνε φυτά και λιπάσματα, ενώ παράλληλα θα επαναλειτουργήσουν και επιχειρήσεις που άπτονται του τομέα των υπηρεσιών όπως είναι τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής και οι επιδιορθώσεις ρούχων και υποδημάτων.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι με τι προσωπικό θα ανοίξουν, αφού όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις είναι προβεί σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας για το υπαλληλικό τους προσωπικό. Η αναστολή αυτή έχει διάρκεια 45 ημερών, το κράτος δίνει στον εργαζόμενο το επίδομα των 800 ευρώ και του απαγορεύει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα να δουλέψει.

Το εν λόγω 45ήμερο προφανώς και δεν θα έχει λήξει την επόμενη Δευτέρα καθώς κάτι τέτοιο θα γίνει γύρω στις 15 Μαΐου. Οπότε τι θα συμβεί; Θα ανακληθεί η αναστολή; Θα πρέπει οι υπάλληλοι να επιστρέψουν ένα μέρος των 800 ευρώ που έλαβαν στο κράτος προκειμένου να γυρίσουν στις δουλειές τους; Θα απασχοληθούν παράνομα; Είναι κάτι που αν μη τι άλλο δεν έχει ξεκαθαριστεί.

 

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ