Κρανίδι: Επί ποδός ο στρατός. Στήνουν σκηνές έξω από το ξενοδοχείο για τα 150 κρούσματα

Στις σκηνές θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο

Σκηνές στήνουν άνδρες του στρατού από το πρωί της Τετάρτης (22/4) έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου φιλοξενούνται οι 150 μετανάστες με κορονοϊό, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση. Και οι 150 μετανάστες παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους. Στις σκηνές θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα όλη η δομή. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο. Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου.

«Ο κόσμος είναι παγωμένος και είναι διάχυτη η αγωνία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Πόρτο Χέλι. Την Τρίτη (21/4) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά. Ο κόσμος πειθάρχησε και τηρήθηκαν τα μέτρα στο Κρανίδι τις προηγούμενες μέρες, Οι μετανάστες παραμένουν στο Κρανίδι από τον Οκτώβριο του 2019 οι μετανάστες» δήλωσε στο OPEN το πρωί της Τετάρτης (22.4) ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Στο μεταξύ, περιορισμοί τέθηκαν στην κυκλοφορία του δήμου Ερμιόνης και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.  

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Είναι όλα υπό έλεγχο η κατάσταση. Έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα τα μέτρα που αποφασίσαμε. Και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα του Πάσχα.
Στο κυνήγι της ιχνηλάτισης οι Αρχές – Τεστ σε εργαζόμενους που συναναστράφησαν με μετανάστες

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο δήμο Ερμιονίδος όπου στη δομή φιλοξενίας μεταναστών εντοπίστηκαν 150 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού σε άτομα αφρικανικής καταγωγής. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιούνται σαρωτικές ιχνηλατήσεις αλλά γίνονται και τεστ σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικούς.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ