Κορονοϊός: 9χρονος ήρθε σε επαφή με 172 άτομα και δεν κόλλησε κανέναν

Μπορεί οι επιστήμονες να προειδοποιούν ότι τα παιδιά μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τον κορωνοϊό, μια έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας όμως δίνει ένα διαφορετικό στοιχείο. 

Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση ενός αγοριού που νόσησε αλλά δεν κόλλησε κανέναν γύρω του, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υπόθεση ενός 9χρονου στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο 9χρονος προσβλήθηκε από κορονοϊό και παρόλο που ήρθε σε επαφή με 172 άτομα, δεν κόλλησε κανέναν. Ούτε καν τα αδέρφια του, όπως αποδεικνύεται σε έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας. Όπως ανέφερε ο γιατρός και επιδημιολόγος στον εθνικό οργανισμό της δημοσίας υγείας της Γαλλίας, Κώστας Ντάνης, συνέχισε τις δραστηριότητές του όσο ήταν άρρωστο, πήγε σε τρία σχολεία, έκανε σκι, έχοντας συνολικά 172 επαφές.

Μάλιστα, τα περισσότερα ήταν παιδιά – συμμαθητές του 9χρονου και δάσκαλοι και κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης εξήγησε στο Star πώς το αγόρι είχε μόνο ήπια συμπτώματα, όπως εμφανίζουν συνήθως όλα τα παιδιά. Έτσι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό λιγότερο από τους μολυσμένους ενήλικες. «Και αυτός και τα αδέρφια του είχαν γρίπη ταυτόχρονα και ένα άλλο κοινό κρυολόγημα και ένα άλλο κοινό ιό που λέγεται. Το ότι είναι μολυσμένα από έναν άλλο ιό μπορεί να εμπόδισε τη μετάδοση και ενός δεύτερου ιού. Ξέρουμε για παράδειγμα γι΄αυτό το παιδί ότι το ιικό του φορτίο ήταν πολύ χαμηλό. Με χαμηλό ιικό φορτίο έχει λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσεις τη νόσο», επισημαίνει ο Έλληνας επιδημιολόγος.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ