Κορονοϊός: 100 Αθηναίοι έφτασαν για Πάσχα – Καταγγελία δημάρχου για το νησί των 400 κατοίκων

Πασχαλινή απόβαση Αθηναίων: Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα. Όμως, ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ούτε από μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, ούτε τίποτα. Στο νησί της Τήλου έγινε απόβαση από κατοίκους της Αθήνας, ενώ μέσα σε αυτούς υπήρχαν και ορισμένοι Ροδίτες.

Η αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού είναι έκδηλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το ίδιο ισχύει και με τη Δήμαρχο της Τήλου, Μαρία Καμμά Αλιφέρη. Αναλυτικά, οι δηλώσεις της:

«Είναι πραγματικότητα, έρχεται κόσμος στο νησί μας. Είναι παράλογο και άδικο. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να αυτοδικήσουμε; Να κλείσουμε τα λιμάνια; Δεν είναι δυνατόν, όμως αυτό συμβαίνει. Η ”απόβαση” δεν γίνεται με ίδια μέσα, αλλά με τα καράβια της γραμμής. Μέχρι προχθές, επιτρεπόταν η αλλαγή στο Ε9. Εκτιμούμε ότι πολλοί χρησιμοποίησαν αυτό το “παράθυρο” και κατάφεραν να πάρουν την έγκριση για να μεταβούν στην Τήλο. Είναι σίγουρα κοροϊδία».

«Οι ξένοι ήρθαν, αλλά πέρασαν 14 μέρες και ευτυχώς δεν έχουμε κρούσματα. Έχουμε ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη στα νησιά. Στην Τήλο υπάρχει ένας αγροτικός ιατρός με το ιατρείο του και μία νοσοκόμα. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν είχαμε κρούσματα; Πώς θα γινόταν η διαχείριση των περιστατικών;

Με διαρκείς αεροδιακομιδές; Αυτό δεν γίνεται, όλοι το γνωρίζουν. Δεν έχουμε τίποτα, ούτε μάσκες, ούτε αντισηπτικά. Εδώ και 20 μέρες τηλεφωνούμε σε εταιρείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο για να βρούμε μια λύση. Ευτυχώς καταφέραμε και βρήκαμε αντισηπτικά για να μοιράσουμε στον κόσμο».

«Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να συζητούμε για την επόμενη μέρα του κορωνοϊού, για το πώς θα “αναστήσουμε” τον τουρισμό στον οποίο βασίζονται τα νησιά και τις τοπικές οικονομίες, μπαίνουμε σε διαδικασίες να ψάχνουμε γάντια και μάσκες. Ολη η ζωή μας είναι εδώ. Πρέπει οι Αρχές και η κυβέρνηση να προστατεύσουν τα νησιά.

Πρέπει να φροντίσουν να μη μειωθούν τα δρομολόγια, καθώς έτσι θα έχουμε θέματα τροφοδοσίας. Πρέπει να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές που στηρίζουν τις άγονες γραμμές. Και φυσικά πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα νησιά είναι ευάλωτα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

 

newsitamea

 

.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ