Κορονοϊός-Βρετανία: Άλλοι 873 νέοι θάνατοι – Ο συνολικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος

Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία ανακοίνωσαν άλλους 873 θανάτους λόγω κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17.382.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατά 41%, από τα στοιχεία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα εβδομαδιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, για τους θανάτους που είχαν προηγηθεί της εβδομάδας μέχρι τις 10 Απριλίου, έδειχναν πως τουλάχιστον 13.121 άνθρωποι είχαν πεθάνει σε Αγγλία και Ουαλία. Τα στατιστικά του υπουργείου Υγείας, που είχαν ανακοινωθεί εκείνη την ημέρα, έκαναν λόγο για 9.288 θύματα μέχρι εκείνο το διάστημα. Με αυτά τα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των 16.509 νεκρών που ανακοινώθηκε χθες, μπορεί στην πραγματικότητα να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τις 23.000.

Στο μεταξύ, τα γηροκομεία και τα κέντρα μακροχρόνιας νοσηλείας σε Αγγλία και Ουαλία είχαν καταγράψει τον θάνατο τουλάχιστον 1.644 νοσηλευόμενων μέχρι τις 10 Απριλίου (το 10% του συνόλου θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό).

Επιπλέον, με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν, το 15% όλων των ανθρώπων που πέθαναν λόγω Covid-19, υπέφεραν εκτός νοσοκομείων, αποκαλύπτοντας πως το NHS από μόνο του δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ακόμη, ο 1 στους 3 ανθρώπους που πέθαναν μεταξύ 4 και 10 Απριλίου στη χώρα, είχαν προσβληθεί από τον ιό.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ