Η Πορτογαλία κλείνει όλα τα αεροδρόμιά της για τις εμπορικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενίσχυσε τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του Πάσχα, κλείνοντας όλα τα αεροδρόμια για εμπορικές πτήσεις και απαγορεύοντας τα ταξίδια εντός της χώρας για το διάστημα 9-13 Απριλίου.

 

«Οιός δεν ταξιδεύει μόνος του» είπε σε δημοσιογράφους ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Αυτή η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι μετακινήσεις στην επικράτεια».

 

Το διάστημα 9ης και 13ης Απριλίου, μια δημοφιλής περίοδος για τους Πορτογάλους του εξωτερικό να επιστρέφουν στη χώρα τους για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, το αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά για τις εμπορικές πτήσεις και μονάχα οι πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών ή μεταφοράς εμπορευμάτων θα εκτελούνται.

 

Επιπλέον, οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός των δήμων, όπου διαμένουν, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος των 5 ημερών, παρά μόνο για να πάνε στην εργασία τους.

 

Μετά το Πάσχα, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν και πάλι, όμως τα αεροπλάνα θα επιτρέπεται μονάχα να μεταφέρουν το ένα τρίτο των επιβατών που μπορούν.

 

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 9.034 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 209 θανάτους, με τις αρχές να αναμένουν οριζοντιοποίηση της καμπύλης στα τέλη Μαίου.

www.real.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ