Η Μεγάλη Παρασκευή σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο κυβερνητικό επιτελείο για τον κίνδυνο να υπάρξουν και το Μ. Σάββατο εικόνες σαν τις σημερινές στα σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει κι έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στις γειτονιές.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός από τις ατελείωτες ουρές στα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές και τις κεντρικές αγορές σε όλη τη χώρα, αλλά και από τα «παρατράγουδα» σε πολλές εκκλησίες. Αυξημένη, εξάλλου, ήταν και η κίνηση στους δρόμους.

Οι πολίτες σπεύδοντας την τελευταία στιγμή να κάνουν τις προμήθειές τους για το τραπέζι του Πάσχα αφενός βρέθηκαν να συνωστίζονται σε ουρές, αφετέρου να ταλαιπωρούνται, με συνέπεια να δοθεί παράταση στο σημερινό κλείσιμο των σούπερ μάρκετ.

Η εικόνα που υπάρχει, εξάλλου, για την Κυριακή είναι ότι οι περισσότεροι έχουν μπει ήδη στον πειρασμό να καλέσουν γείτονες ή συγγενείς ακόμη και για μικρής διάρκειας επισκέψεις, με καταστρατήγηση των κωδικών μετακίνησης, είτε του κωδικού για «παροχή βοήθειας» είτε εκείνου για τη «σωματική άσκηση» και «βόλτα κατοικιδίου».

Ακριβώς γι’ αυτό από τις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα τα πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις θα είναι διπλάσια και οι έλεγχοι εντατικοί και ενονυχιστικοί από τους 5.000 αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός.

www.topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ