Γυναίκα θετική στον κορονοϊό γέννησε με καισαρική ένα κοριτσάκι

Μια Βελγίδα που διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό γέννησε ένα κοριτσάκι, όμως τώρα θα πρέπει να μάθει πώς να θηλάζει και να φροντίζει το μωρό της, αλλά ακόμη και να κοιμάται, φορώντας προστατευτική μάσκα.

Η μικρή Μαό γεννήθηκε στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες με καισαρική, λόγω άλλων επιπλοκών που παρουσίασε η μητέρα της, οι οποίες δεν συνδέονταν με την Covid-19. Εξαιτίας όμως αυτών των προβλημάτων υγείας, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να την υποβάλουν σε εξέταση για τον SARS-CoV-2, αν και δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα.

«Μου είπαν ότι θα κάνουν τεστ για την Covid-19 και νόμιζα ότι θα ήταν αρνητικό. Την επομένη, ο γυναικολόγος μου μού τηλεφώνησε και είπε ότι ήμουν θετική. Έπεσα από τα σύννεφα» είπε η Αμαντίν, που ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το επώνυμό της.

Φορώντας τη μάσκα της κι έχοντας την κόρη της δίπλα της, στο δωμάτιο του νοσοκομείου, η Αμαντίν είπε ότι ήταν δύσκολο να γεννήσει μόνη της. «Φοβόμουν τόσο πολύ για αυτήν… Ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος τοκετός, την είδα μονάχα για δυο λεπτά (…) Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά για αυτήν», πρόσθεσε, με τον σύζυγό της, τον Φρανσουά, να βρίσκεται πλέον και αυτός μαζί της. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ζεύγους δεν επιτρέπεται να την επισκεφθούν.

Το νεογέννητο δεν έχει ακόμη εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό, όμως οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει σύντομα η εξέταση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τις νέες μητέρες που βρέθηκαν θετικές στον νέο κορονοϊό να θηλάζουν κανονικά τα μωρά τους, αρκεί να τηρούν απαρεγκλίτως τους κανόνες υγιεινής. Παρά τους φόβους για πιθανή μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο, μια μελέτη σε εγκύους στην Κίνα έδειξε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τη λεγόμενη κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο μωρό. Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε στα μέσα Φεβρουαρίου την επιστημονική επιθεώρηση Lancet.

 

 

news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ