Άσχημα μαντάτα: Νέα καραντίνα στην Καλιφόρνια – Κλείνουν πάρκα και παραλίες

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανοίξει και μπαίνει ξανά σε καραντίνα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι κλείνουν όλες οι παραλίες και τα πάρκα, υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού μετά από τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται υπόμνημα που εστάλη την Τετάρτη από το γραφείο του κυβερνήτη στους αρχηγούς της αστυνομίας της Καλιφόρνια, «μετά την δημοσιογραφική κάλυψη, όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα με υπερπλήθεις παραλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά παράβαση των έκτακτων μέτρων του κυβερνήτη Νιούσομ, ο κυβερνήτης θα ανακοινώσει αύριο (σ.σ. Πέμπτη) ότι ΟΛΕΣ οι παραλίες και όλα τα κρατικά πάρκα στην Καλιφόρνια θα είναι κλειστά, από την Παρασκευή 1 Μαΐου».

Το γραφείο του κυβερνήτη και ο Σύνδεσμος Αρχηγών της Αστυνομίας της Καλιφόρνια δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα σχολιασμού του Reuters. Ενώ ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια, έχει δηλώσει ότι η λιανική πώληση, η κατασκευή και άλλοι “χώροι εργασίας χαμηλότερου κινδύνου” θα πρέπει να ανοίξουν ξανά στην πολιτεία εντός εβδομάδων – καθώς τα τεστ και η ανίχνευση επαφών βελτιώνονται- είπε επίσης ότι η πολιτεία θα εντείνει την επιβολή των μέτρων που σχετίζονται με τον περιορισμό του κορωνοϊού μετά τις σκηνές με πλήθος κόσμου σε πολλές παραλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι κομητείες Όραντζ και Βεντούρα επέτρεψαν την πρόσβαση στις παραλίες τους κατά τη διάρκεια του ζεστού σαββατοκύριακου, ωθώντας το κοινό σε εξόδους κοντά στον ωκεανό. Τα πλήθη στις παραλίες θέτουν σε κίνδυνο την πρόοδο της πολιτείας σε σχέση με τον κορωνοϊό, δήλωσε ο κυβερνήτης τη Δευτέρα.

Σε απάντηση στο προτεινόμενο κλείσιμο των κρατικών πάρκων και παραλιών στην Καλιφόρνια, ο επόπτης του Όραντζ, Donald Wagner είναι αντίθετος λέγοντας ότι δεν θα ήταν ένα σοφό βήμα. «Οι γιατροί μας μιλούν για τη σημασία του καθαρού αέρα και του φωτός του ήλιου στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των οφελών στην ψυχική υγεία», δήλωσε ο Wagner, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να υπονομεύσει τη συνεργατική στάση των κατοίκων της κομητείας.

www.topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ