Στο τραπέζι η παράταση του λουκέτου στα σχολεία – Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες 2020

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως έχει γίνει πρόβλεψη ώστε να αντιμετωπιστεί το κενό που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «MEGA Mag», είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω των περιορισμών για την εξάπλωση του κοροναϊού.
Δείτε επίσης: Έβγαλαν χειμερινή κολυμβήτρια από τη θάλασσα για να της… κόψουν πρόστιμο

Ωστόσο, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων δεν θα χαθεί η χρονιά. «Ακόμα και αν ανοίξουμε στα μέσα Μαΐου, δεν θα χαθεί η χρονιά» ανέφερε.

«Βασικότερος στόχος του υπουργείου είναι να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις» τόνισε η κυρία Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα γίνει όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να γίνονται Ιούνιο ή στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι για να γίνει αυτό θα μειωθούν οι εκπαιδευτικές ώρες και η εξεταστέα ύλη, ενώ θα παραταθεί και το σχολικό έτος. «Δεν σκεφτόμαστε προς το παρόν την πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σαββατοκύριακα» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι προχωρά με εξαιρετικά αποτελέσματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλήνιες 2020 να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020 σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

 

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ