Ο κοροναϊός μου στέρησε τον αδελφό μου, 10 μέρες ήταν μόνος και την 11η που τον κηδέψαμε ήταν πάλι μόνος

Συγκλονισμένος είναι ο αδελφός του 56χρονου άνδρα που έχασε την ζωή του από κοροναϊού. Πριν από τρεις ημέρες ο κύριος Γιώργος κήδεψε τον αδερφό του, ο οποίος στα 56 του χρόνια έφυγε από τον κοροναϊό. H οικογένεια ζει στο Δήμο Μεσοποταμίας, στην Καστοριά, που έχει μπει ήδη σε καραντίνα. Κανείς, όπως μας είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δεν περίμενε αυτή την τραγωδία.

«Όταν μάθαμε ότι ο αδερφός μου χτυπήθηκε από τον κοροναϊό, μείναμε εβρόντητοι. Δεν ήταν άνθρωπος ο οποίος ταξίδεψε στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη πόλη. Τη μία μέρα ήταν μια χαρά και την επόμενη σε κώμα… Δέκα ημέρες ο αδερφός μου ήταν μόνος και την ενδέκατη που τον κηδέψαμε, πάλι ήταν μόνος του…», δήλωσε για την περιπέτεια της οικογένειάς του από τον κοροναϊό.

Μάλιστα έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους δε μένουν σπίτι, προκειμένου να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα: «Τους παρακαλώ, λοιπόν, να προσέχουν τους άλλους… Θέλω να παρακαλέσω όλους όσοι μαζεύονται στις τράπεζες, ακόμα και σήμερα που κάνουν βολτίτσες, να σταματήσουν αυτό το καλαμπούρι, πεθαίνουν άνθρωποι…», επισημαίνει.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων θεραπεύτηκαν

Τα πρώτα κρούσματα που νοσηλεύτηκαν με κοροναϊό, έχουν πάρει ήδη εξιτήριο και βρίσκονται σπίτι τους.

Η Δήμητρα, πρώην ασθενής με κοροναϊό, που ήταν στο γκρουπ των προσκυνητών, εξομολογείται: «Είχα υψηλό πυρετό και λίγη δύσπνοια, ευτυχώς το προλάβαμε. Εκείνες τις ώρες δε σκεφτόμουν καθόλου την υγεία μου, σκεφτόμουν μήπως είχα κολλήσει άλλους ανθρώπους. Είχα έρθει σε επαφή με τη μητέρα μου, την αδερφή μου… Εκείνη την ώρα σκεφτόμασταν μήπως έχουμε κάνει κακό άθελά μας και σε άλλους ανθρώπους. Εγώ αυτό που συνιστώ είναι ότι δε χρειάζεται πανικός».

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί στη Ρόδο το γεγονός ότι γυναίκα που νόσησε με κορωνοϊό δέχεται αισχρά μηνύματα.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Είμαι ο πρώτος ενήλικας με Covid-19 στη Ρόδο. Tα απαίσια σχόλια και μηνύματα που έχω λάβει εγώ και ο άντρας μου, είναι αηδιαστικά. Κανείς δεν έχει ρωτήσει εάν είμαι εντάξει, απλώς με βλέπουν σαν ασθένεια. Παρακαλώ, όλοι να μείνετε ασφαλείς και να είστε ευγενικοί. Δε θα ρίσκαρα τη ζωή κανενός, ούτε θα έκανα το λάθος να μολύνω κάποιον».

 

news

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ