Ντερ Λάιεν: Θα βρεθούν "έξυπνες λύσεις" για να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές οι Ευρωπαίοι

Οι Ευρωπαίοι θα βρουν “έξυπνες λύσεις” που θα τους επιτρέψουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, παρά την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρει, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sontag, η κ. ντερ Λάιεν εμφανίστηκε πολύ πιο αισιόδοξη σε σχέση με συνέντευξη της την περασμένη εβδομάδα, όπου ανέφερε ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα πρέπει ακόμα να κλείσουν τις θερινές διακοπές τους.

“Πιστεύω ότι θα βρουν έξυπνες λύσεις για να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ίσως λίγο διαφορετικές, με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά θα είναι εντυπωσιακό να δούμε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις”, ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την κ. ντερ Λάιεν, “είναι καλό” το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ αρχίζουν “την άρση των περιοριστικών μέτρων”, όμως προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να κινηθούν “με προσοχή, βήμα -βήμα και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση”.

“Είναι δύσκολο να προβλέψω το πως θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι “εντυπωσιασμένη” με τις λύσεις που βρέθηκαν για να διατηρήσουν ενεργούς αρκετούς τομείς της οικονομίας.

Πηγή: capital.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ