Μπλόκα στους απείθαρχους: Επεσαν οι πρώτες καμπάνες στα διόδια της Ολυμπίας Οδού

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Επεσαν οι πρώτες καμπάνες στην Ολυμπία Οδό.

 

Απόγευμα Μεγάλης Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία υπό άλλες συνθήκες στο σταθμό των διοδίων της Ολύμπιας Οδού στο Αραχωβίτικα, θα καταγραφόταν αυξημένη κίνηση εκδρομέων ενόψει του Πάσχα, η απογευματινή εικόνα αποτυπώνει πλήρως τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχία, στο πλαίσιο αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Ελάχιστη έως μηδενική είναι η κίνηση των οχημάτων.

 

Στο σημείο Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα μετακίνησης, στους λιγοστούς διερχόμενους οδηγούς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σήμερα επεβλήθησαν πρόστιμα των 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή των επιβατών στον τόπο διαμονής τους, σε τρεις περιπτώσεις.

 

Επιπλέον από την εφαρμογή του μέτρου μέχρι σήμερα έχουν επιδοθεί 36 πρόστιμα των 150 ευρώ.

 

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις από το Μεγάλο Σάββατο

Από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

 

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα.

 

Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

 

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

 

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

 

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του.

 

Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

 

Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

www.dikaiologitika.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ