Κορονοϊός: Τέλος το περπάτημα στο λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου

Απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο βόρειο λιμενοβραχίονα στο λιμάνι του Ηρακλείου, με απόφαση του Λιμεναρχείου, γιατί τις δύο τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε μεγάλη προσέλευση κόσμου για περπάτημα.

Ο βόρειος λιμενοβραχίονας, μήκους τριών χιλιομέτρων, αποτελεί εδώ και χρόνια ο χώρος περπατήματος για χιλιάδες Ηρακλειώτες, ειδικά την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, αλλά και τις καλές ημέρες του χειμώνα.

Έχει ονομαστεί «οδός Μπάι Μπας» γιατί το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα, πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά τις προτροπές των καρδιολόγων για περπάτημα, αλλά και όσων είχαν κάνει καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα και με τον λιμενάρχη Ηρακλείου, Ευθύμιο Δουβή, τις δύο προηγούμενες μέρες υπήρξε αρκετός κόσμος που βρισκόταν για περπάτημα ή για άθληση εντός του βόρειου λιμενοβραχίονα,  παρά τις εκκλήσεις των ειδικών για παραμονή στο σπίτι.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής  και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

ert

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ