Κορονοϊός: Δεν μπορούν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αν δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο

Αδύνατο θεωρείται να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ακόμα και το 2021, σε περίπτωση που δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντεβί Σριντάρ, τόνισε σύμφωνα με το BBC πως «αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, σε περίπτωση φυσικά που αυτό θα είναι διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ακόμα και το 2021».

 

Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ. Ο Τζον Κόατες ανέφερε ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει και τους αγώνες του 2021.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2020, αλλά αναβλήθηκαν για την περίοδο 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021 εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει τον πλανήτη. Η διοργανώτρια αρχή του τεράστιου αθλητικού γεγονότος, έχει επισημάνει πολλάκις ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το εν λόγω ζήτημα.

iefimerida.gr

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ