Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες χειρουργικές μάσκες και ολόσωμες στολές παραδόθηκαν στον Δήμο

Συνολικά 50.000 χειρουργικές μάσκες και 1.400 ολόσωμες στολές παραδόθηκαν χτες στον δήμο Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλίες του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ με Μέσα Ατομικής Προστασίας. 

Το υλικό αυτό θα διατεθεί στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, θα καλύψει μέρος των αναγκών του δήμου Θεσσαλονίκης – που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη Βόρεια Ελλάδα – καθώς επίσης θα καλύψει μέρος των αναγκών των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Επίσης αναμένονται και άλλες ανάλογες αποστολές από το εξωτερικό το προσεχές διάστημα.

Μετά από πρωτοβουλίες του κ. Ζέρβα υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια κινητοποίησης επιχειρηματικών δυνάμεων, συλλόγων, ιδιωτών και διεθνών οργανισμών. Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν επιχειρηματίες της πόλης και οργανισμοί όπως η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκέντρωση χρηματικού ποσού που διατίθεται από τους δωρητές απευθείας στο Ε.Σ.Υ για την αγορά υγειονομικού υλικού κατάλληλου για χρήση από νοσοκομειακές μονάδες αλλά και άλλες δομές.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε και κινητοποίησε το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων και εξασφάλισε μέσω αυτού μία μεγάλη συνεισφορά από την Ένωση Κινέζων Ελλάδος.

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως «τη στιγμή της κρίσης όλοι ενεργούμε με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών και την αμεσότητα του αποτελέσματος» και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη των αδελφοποιημένων πόλεων αλλά και η ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα».

Σημειώνεται πως οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση, διάθεση προσφοράς και η επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές είναι συνεχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ