Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ιταλική Vogue κυκλοφορεί με λευκό εξώφυλλο

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε καμία πτυχή της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής ανεπηρέαστη -και η μόδα ήταν ένας από τους τομείς που επηρεάστηκαν σημαντικά.

Σε μια ιστορική πρωτοβουλία, η ιταλική Vogue κυκλοφορεί για πρώτη φορά με λευκό εξώφυλλο.

«Δύο εβδομάδες πριν, επρόκειτο να τυπώσουμε ένα τεύχος που ετοιμάζαμε καιρό. Αλλά το να μιλήσεις για οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσοκόμες διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα, δεν είναι στο DNA του περιοδικού», έγραψε στο Instagram o διευθυντής της ιταλικής έκδοσης Emanuele Farneti.

«Η απόφασή μας να εκδώσουμε λευκό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία δεν είναι επειδή υπήρχε έλλειψη εικόνων -μάλλον το αντίθετο. Το επιλέξαμε επειδή το λευκό συμβολίζει πολλά πράγματα ταυτόχρονα».

«Πρώτα από όλα, το λευκό είναι σεβασμός. Είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, όλα τα χρώματα μαζί. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών όλων εκείνων που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν εμάς. Συμβολίζει χρόνο για να σκεφτούμε, χρόνο σιωπής. Το λευκό μας θυμίζει την εποχή, όταν μετά την κρίση του 1929, υιοθετήθηκε μαζικά στα ρούχα σαν έκφραση αγνότητας και ελπίδας για το μέλλον».

«Και πάνω απ΄όλα, το λευκό δεν είναι παραίτηση, αλλά μια λευκή σελίδα έτοιμη να γραφτεί, η αρχή μιας νέας ιστορίας».

Η ειδική έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφίες διάσημων συνεργατών της Vogue από την καραντίνα, και σκίτσα μερικών από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές όπως η Donatella Versace, o Alessandro Michele, η Maria Grazia Chiuri και η Miuccia Prada.

 

pink

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ