Υφυπουργός Παιδείας: “Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, αν το επιτρέψουν οι ειδικοί”

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη ανέφερε κάποιες από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι για την συνέχιση των μαθημάτων μετά το Πάσχα.  “Εξετάζουμε το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η υφυπουργός επίσης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, άφησε όμως ένα ενδεχόμενο να παραταθεί το λουκέτο, αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Όσον αφορά την ημερομηνία των πανελληνίων εξετάσεων, η υφυπουργός δήλωσε ότι “αν όλα πάνε κατ ευχήν οι πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού.” Επίσης σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Τέλος εξέφρασε την ευχαρίστηση της για την έκβαση των εξ αποστάσεως προγραμμάτων εκπαίδευσης, λέγοντας: “Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα. Αυτό δείχνει τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.”


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ