Οι Τούρκοι άδειασαν τον καταυλισμό απέναντι από το Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές

Κινητικότητα υπήρξε στον καταυλισμό που είχαν στήσει οι μετανάστες έξω από τα Ελληνικά σύνορα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Τούρκοι απομάκρυναν περίπου 1.500 άτομα που είχαν εγκατασταθεί απέναντι από το φυλάκιο στις Καστανιές.Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν τους Τούρκους να επιβιβάζουν μαζικά τους μετανάστες σε πούλμαν και να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Ο πιθανότερος προορισμός για τους μετανάστες είναι η Κωνσταντινούπολη και η Ανδριανούπολη. Από τον τρόπο που έδρασαν οι Τούρκοι φαίνεται πως ήταν κάτι οργανωμένο που είχε σχεδιαστεί καιρό. Πηγές του ΓΕΕΘΑ πάντως αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών.

Γι αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και τον υπόλοιπο Έβρο. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες. Ωστόσο χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως στον Εβρο θα μετέβαινε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο δεν θα πάει τελικά.

Πάντως την το βράδυ της Πέμπτης (26/3) είχαμε και νέα επεισόδια καθώς  πιθανότατα τούρκοι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Ηφωτιά σβήστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ