Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητούν πολλές χώρες λόγω της πανδημίας

Και ενώ οι  Ιάπωνες επιμένουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω κορονοϊού , ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και ότι στο Τόκιο μπορούν να γίνουν χωρίς πρόβλημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρά την πανδημία, δεν φαίνεται να πείθουν  τις υπόλοιπες οργανωτικές επιτροπές.

Μετά λοιπόν από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δια στόματος των οργανωτικών επιτροπών τους έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και την σκέψη να μην συμμετέχουν στους αγώνες ζητώντας την αναβολή τους, τώρα στην λίστα αυτή έρχονται να προστεθούν και οι ομοσπονδίες στίβου και κολύμβησης των ΗΠΑ, οι οποίες ζητάνε επισήμως από την Αμερικανική Επιτροπή να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να πετύχει την αναβολή των Αγώνων.

Ο αντιπρόεδρος του «Τόκιο 2020», Τοσιάκι Έντο, άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή της οριστικής απόφασης για αναβολή ή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Με δήλωσή του στην “ Kyodo News”, ο Τοσιάκι Έντο εξήγησε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση. Από τη δική μας πλευρά, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούλιο». 

Μένει τελικά να δούμε αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γλυτώσουν από τον ιό, ή θα αναβληθούν όπως τόσες και τόσες μεγάλες διοργανώσεις.

 


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ