Ακυρώνεται ο Διαγωνισμός της Eurovision 2020 λόγω του κορονοϊού

Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση πλήττεται από τον κορονοϊό. Αναφερόμαστε τον διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών ακυρώνεται.

Οσο κι αν τα τελευταία 24ωρα η ΕBU προσπαθούσε να τηρήσει αποστάσεις, τελικά ούτε αυτή η διοργάνωση κατάφερε να κρατηθεί ζωντανή. Πριν από λίγο λοιπόν ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision , που θα φιλοξενούνταν στο Ρότερνταμ δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές μεταξύ άλλων αναφέρουν : “Είναι μεγάλη λύπη μας που σας ανακοινώνουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στο Ρόττερνταμ . Αναζητήσαμε διάφορες εναλλακτικές τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που προκαλεί ο  κορονοϊός και οι περιορισμοί που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις των κρατών που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό  δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού όπως είχε προγραμματιστεί. Η ΕΒU με όλους τους φορείς θα συνεχίζουν τις συζητήσεις για το πού θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού το 2021…”.

Μάλιστα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται στα 64 χρόνια που μετρά ο θεσμός και είναι πολύ λυπηρό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ