Ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο Ρόδου, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης

Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου της Ρόδου έχει ήδη μπει άνδρας που ελέγχεται με συμπτώματα κορονοϊού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η περίπτωση του δεν είναι σίγουρο πως αποτελεί καταγεγραμμένο κρούσμα, θεωρείται πιθανό, είναι σε απομόνωση και αναμένονται εξετάσεις από το Παστέρ.

Ο ασθενής που φιλοξενείται στον θάλαμο, εμφανίσθηκε στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς να έχει έρθει από Ιταλία ή Ισραήλ, ούτε από άλλη περιοχή με κρούσματα. Εχει ιστορικό καρδιοπάθειας πάντως.

Τι είναι θάλαμος αρνητικής πίεσης

H αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο-δωμάτιο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό. Είναι πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο.

Όλοι αυτοί οι θάλαμοι διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων σε αυτούς (από πού θα διέλθουν οι ασθενείς, σε ποια ασανσέρ θα μπουν κ.λπ.).

Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι ομοιάζουν κατά πολύ με τους θαλάμους των ΜΕΘ, διαθέτουν εξοπλισμό για διασωληνώσεις και μόνιτορ, που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών.

 

skyrodos

parapona-rodou

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ