Ψυχρολουσία στην Ιταλία: Αντιμέτωπη με τον κορονοϊό για τουλάχιστον 3 μήνες ακόμη, προειδοποιεί κορυφαίος λοιμωξιολόγος

Η Ιταλία είναι η δεύτερη σε θύματα χώρα (2.978) μετά την Κίνα (3.245) όμως βάσει της εξέλιξης της επιδημίας είναι βέβαιο πως θα την ξεπεράσει.

Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορονοϊού, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει σχεδόν 3.000 νεκρούς στη χώρα, εκτιμά σήμερα ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

«Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δήλωσε ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ιταλία έχει λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού, που συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων που δεν ικανοποιούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Ο Γκάλι αποτελεί μεγάλη προσωπικότητα στον τομέα των λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο Σάκο στο Μιλάνο, σε μία περιοχή (Λομβαρδία) που έχει πληγεί όσο καμία άλλη, με 2.000 θανάτους και 17.000 κρούσματα.

Η Ιταλία είναι η δεύτερη σε θύματα χώρα (2.978) μετά την Κίνα (3.245) όμως βάσει της εξέλιξης της επιδημίας είναι βέβαιο πως θα την ξεπεράσει. Ενδεχομένως και εντός τη ημέρας…

«Το εμβόλιο είναι μία ελπίδα, υπάρχουν 18 προγράμματα που τρέχουν για να παράξουν εμβόλιο. Κάτι θα βγει από αυτά, είναι βέβαιο, όμως αμφιβάλλω εάν θα είμαστε ικανοί να περιορίσουμε την επιδημία και να την ξεπεράσουμε ενώ περιμένουμε ακόμη το εμβόλιο. Εάν είμαστε τυχεροί, το εμβόλιο θα έλθει μετά το καλοκαίρι, όχι πριν από αυτό», κατέληξε ο Γκάλι.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ